Årets vakreste øyeblikk, den høytidelige «vennskapskampen» mot 2380 Christiania, nærmer seg. Hovedstadsklubben har, etter en flying start, slitt litt i de siste sesongene. Spesielt med tanke på å stable 11 ribbemette menn på beina til Boxing Day. Klubben har blitt en parodi, og kan sammenliknes med Qatars herrelandslag i håndball. Leiesoldater fra alle kriker og kroker. På kort sikt kan det fungere, men vi i MBK frykter for fremtiden for de tradisjonsrike bruntrøyene. Christiania skal ha ros for en god jobb på markedet, og er visstnok i dialog med flere solide andredivisjonsnavn, samt en spiller som daglig tjener til livets brød i Eliteserien. I tillegg ryktes det at tunge navn som Jemblie Monssen og Grøndalen, som av ulike grunner uteble i fjor, er tilbake med i troppen.

 

MBK, på sin side, forsøker å drive nøkternt. Vi har riktignok knyttet til oss en burvokter foran «El Brumisco». Vi håper for øvrig at vedkommende blir med oss i tykt og tynt også etter at de siste nyttårsrakettene har funnet sin evige ro oppi Bangsberget. Ellers stiller vi med kjente fjes knyttet til klubben, men allikevel har vi sett at det var behov for å hente inn mer offensiv kraft. Nyervervelsen Rune Wiken sliter med det meste, og er foreløpig ikke tilgjengelig for annen aktivitet utover å gå for å levere i barnehagen. For å spe på med noen potensielle hat tricks har vi fisket med oss en gammel kjenning. Sigurd Ertsås har meldt seg tilgjengelig for spill 26.desember. Den målfarlige godgutten satte sinnene i kok da han i sommer valgte å forlate klubben på fri overgang. Han gjorde sakene sine godt i andredivisjon og viste at han fremdeles holder et solid nivå. Familie og jobb krever sitt, og det ble vanskelig å fortsette i toppfotballen. Synd tenker nok mange med blåhvite hjerter. Sigurd gikk dermed ned på sine spisse knær og ba om tilgivelse i et håp om å få komme tilbake. Det skal sies at vi ikke har vært i dialog med selgende klubb ennå, men vi regner med at vi får papirene i orden i løpet av kort tid. Brumunddal skal visstnok kreve tre kasser pils for måljegeren, noe vi blankt kommer til å avslå.

Når det gjelder spilleren selv, så er det ingen tvil om at vi tilgir, ,en vi glemmer ikke. Derfor har Ertsås fått ny drakt (den forrige ble som kjent auksjonert bort og havnet på årsfesten til årets avdelingsvinner Kolbu/KK) og etter en uhøytidelig avstemning innad i gruppa, er det klart at Sigurd Ertsås stiller med «Iscariot» bakpå trøya i framtiden. Grunnen til at vi valgte å skrive med «c», og ikke den norske varianten med «k», er enkel. Som klubb er vi klare for det neste steget, og ser for oss et internasjonalt gjennombrudd i løpet av de nærmeste 50 årene. Da må også draktene gjenspeile dette. Det er en glede å få vår egen Judas tilbake på banen, selv om det foreløpig kun er snakk om oppgjøret mot 2380 Christiania.

MBK ønsker å rette en stor takk til Freske Fraspark. Grunnet elendig planlegging er vi alltid ute i siste liten. Utstyrsleverandøren vår tar alt med et smil og fikk hastetrykket opp ei drakt i dag. Vi føler oss alltid som en viktig klubb når vi entrer lokalene deres. Takk!

Vi i klubben ønsker alle ei riktig god jul, og håper å se nettopp DEG på Børstad kl. 12.00 andre juledag. Avslutningsvis vil vi sitere Irene Caras klassiske ord fra Flashdance. «Take your passion! And make it happen!»

 

Legg igjen en kommentar