Søndre Land – MBK Domkirkeodden 2-7 (1-3)

0-1 Ertsås (Hamzić)

0-2 Ertsås (Skoglund)

0-3 Ertsås (Gerhardsen)

1-3

1-4 Borøchstein Sørlie (Stai)

2-4

2-5 Huynh (Ertsås)

2-6 P.A. Skjelseth (Hamzić)

2-7 Stai (Huynh)

Munkene satte kurs for Søndre Land med en odds på seier som var like lav som for at det ville bli lyst på himmelen igjen dagen etter.  De treningsglade Munkene gikk på en kjempeskrell mot Vest Torpa for noen uker siden, da også med like skremmende odds på MBK-seier, og dermed var det noen nervøse spillere som gjorde seg klare for å underholde feststemte russejenter og øvrige tilskuere. Det kunne ikke gå veien. Munkene kan da vel ikke takle et så stort favorittstempel? Allerede før avreise var det en tung eim over Munkene. Verken Plassgård eller katten Ivar kunne leke levende vegg mot denne helga, så Munkene startet med sønn av keeperlegende Knut Skjelseth, Pelle, mellom stengene. Han så offensiv ut på oppvarmingen og lovet null tabber og ingen baklengsmål.Innledningsvis på kampen så det ut til at Munkene spilte med noe høye skuldre og det kunne virke som flere av spillerne var livredde for å gå på nok en favorittsmell, men burgerkongen Sigurd Ertsås lot seg ikke affisere. Først satte spissen, som ladet opp til kampen med tre lynraske cheeseburgere på McDonalds Brumunddal, inn 1-0 etter et vakkert gjennomspill fra Hamzić.

Minutter senere ga Ertsås selveste Ronald McDonald en halvkram i buksa da han fra skrått hold banket ballen inn bak Søndre Land-keeperen med en god gammeldags tåtutt, etter å ha blitt servert ballen fra en våryr Toni Skoglund med løpetid.Før de trofaste tilskuerne hadde fått summet seg etter det barnslige tutte-målet, var samme mann frampå nok en gang og dunket ballen inn i nettmaskene med strak rist. Dermed så kampen ut til å være punktert. Men så var det denne Pelle Taibi mellom stengene til Munkene. Etter plettfri innsats, og null involveringer, måtte den sporty sisteskansen plukke ballen ut fra nettmaskene, etter et vakkert angrep fra vertene, som endte med en avslutning selv ikke far Knut Skjelseth hadde avverget.

Ved pause var det dags for keeperbytte, og målkåte Toni måtte nøye seg med null nettkjenninger, før han tok fatt på oppgaven mellom stengene. Andreomgangen var godt i gang da O2-Stai kom på kveldens 27. løp oppover venstrekanten. Den smørblide brumunddølen la ballen inn i feltet til en opplagt Espen Sørlie, som på perverst vakkert vis curlet ballen opp i ”redet”. Munkene hadde så vidt kommet på rett side før Søndre Land tok avspark. Og for et avspark. Snakket vi årets mål? Eller snakker vi om tidenes keepertabbe? Toni Skoglund så i alle fall ut til å ha festet øynene på en av de lekre damene på sidelinjen, og fikk ikke med seg at Søndre Land klinket til rett fra avspark og satte ballen over en halvsvimmel Skoglund, som hadde alle andre steder enn de rette plassene da skuddet gikk. Sjanseløs måtte han krype inn i mål og plukke ut ballen.

Nok en gang viste oddsspøkelset seg fram for Munkene.  Det kunne da ikke bli seier nå? Jo, det måtte bli seier. Khoa kombinerte lekkert med Ertsås, før den notoriske mål- og skjørtejegeren fra Korea enkelt satte ballen inn bak en sjanseløs keeper. Minutter senere var Pelle frampå og økte ledelsen med en avslutning som tydet på at han hadde funnet ut hva slags avslutninger en keeper ikke har sjans på å redde.  Nydelig av Dalas store sjarmør. Kampen virket avgjort, og det var på tide å sikre seieren. Inn kom Bakkerud på topp, og han virket frisk. Veldig frisk.Kun to minutter etter innhoppet mistet han ballen på særdeles klønete vis, før det så ut til at han mistet balansen. Tyngdekraften dro ham i retning ballen, og på nydelig vis gjenvant han lærkula, før han elegant serverte Khoa, som enkelt spilte gjennom Stai. Den offensive backen befant seg plutselig like alene som en ildrød fanebærer i 1.mai-toget i Asker, og med keeper som eneste hindring rakk han å skifte oksygentank før han med en leken kroppsfinte sendte keeper feil vei, og ballen ned i motsatt hjørne.

Kampen var avgjort. Game over!

Frykten for favorittstempelet er borte, og seieren ble feiret med burgere på McDonalds Gjøvik.

– Et måltid for vinnere, rautet Ertsås, mens han dunket nedpå to Big Mac-menyer før lagkompisene rakk å blunke.

Legg igjen en kommentar