Munkholmen Ballklubb ble startet opp tidlig på 90-tallet, og har sitt navn fra Trondheimsfjordens perle. Siden Thorkild Malm Lillesveens inntog i klubben i 2001, har det vært en jevn tilstrømning av ringsaksokninger til MBK. Klubben var et forholdsvis stabilt fjerdedivisjonslag i alle år, men rødtrøyene begynte etter hvert å slite med rekrutteringen. Dette endte i nedrykk til femtedivisjon og klubbens seniorlag bestemte seg for å trekke inn årene i 2009. Old Boys-laget bestod, men MBKs dager i divisjonssystemet var talt. En avstikker av klubben ble holdt i live av MBK Domkirkeoddens grunnleggere, gjennom futsallaget Munkene Donkeys. I perioden 2007-2014 figurerte Donkeys i noen sporadiske futsalturneringer i Trondheim, i ført klubbens røde farger.

Sommeren 2014 kom tankene om å blåse liv i klubben, da en rekke tidligere MBKere hadde bosatt seg i Hamarområdet. Det som begynte som en løs tanke, ble etter noen måneder en realitet og 24. september 2014 er datoen som markerer klubbens gjenfødsel i divisjonssystemet. Munkenes Ballklubb Domkirkeodden spiller i 2015 i 5.divisjon avdeling 5.

Logoen vår, tegnet av Henrik Kise ©, gjenspeiler flere viktige elementer fra klubbens historie; Munken, eselet (Arild the Donkey) og domkirkeruinene, samt datoen klubben reiste seg fra asken som en Føniks.