I skrivende stund er Munkene på vei over vatnet igjen, denne gang for å bryne seg på toppkollega Kolbu/KK. Dermed er det på sin plass å få hostet opp noen ord om forrige fredags batalje, nemlig bortekampen mot Vest Torpa.

Som vanlig var vi ute i siste liten og navigasjonssystemet kunne fortelle oss at turen gjennom Snertingdal var den raskeste. Det ble advart mot en del svinger, men knallharde munker tmot ikke det bli noen stopper. Den ene bilen kom dog fram dem minutter etter de andre, etter Per Anders måtte stoppe og kaste opp like ved bana til Snertingdal. Han gleder seg sikkert til vi skal møte dem borte om noen uker.

Foruten dette var Munkene i fin form da de ankom Vest Torpa, og fikk gleden av å trippe rundt på ei flott gressmatte. Helt fra første spark på ballen viste bortelaget at de hadde lyst på alle tre poengene. Anført av en meget opplagt Toni Skoglund spilte gjestene seg fint rundt på venstresiden ved mange anledninger. Torpingenes høyreback hadde mye å stri med. En annen som hadde tatt på seg arbeidsklærne var Pål Ekeberg Schjerve. Fra sin midtstopperposisjon styrte han mye av det offensive spillet og hadde fire-fem utsøkte crosspasninger ut på nevnte Skoglund. I første omgang var vi mer venstrevridde enn Hugo Chavez, litt i overkant vil mange kanskje si, men det fungerte godt. I tillegg var spillerne på høyre flinke til å engasjere seg inn i banen og vi var tunge og farlige i motstanderens boks.

Den første scoringen kom som en indirekte følge av godt spill på venstre. Vi vant nemlig en corner, og Skoglund stod klar til å skru den innover. Forsøket var Harry Kane verdig; én begredelig unnskyldning for en dødball, men heldigvis fikk vi hjelp av en torping på første stolpe, som styrte ballen enkelt i hjørnet bak egen skuddstopper.

Et par minutter etterpå skapte vi litt trøbbel for oss selv og ga hjemmelaget en corner. Markeringen glapp på bakre stolpe og lagene var like langt. Et flott hodestøt! Munkene fortsatte å male på, men vertene hadde nå fått lillefingeren og begynte å spise seg litt inn i oppgjøret.

Etter 44 minutter vartet vi opp med glitrende spill. Cross fra Schjerve til Skoglund på venstre kant. Han slapp gjennom Sørum Johansen som banket ballen flatt foran mål. Der kom Hamzić susende og skled inn 2-1. Dermed kunne vi ta med oss en fortjent ledelse inn i garderoben.

De første minuttene av andre omgang bør helst glemmes fortest mulig. Før tilskuerne hadde rukket å gnage i eg vaffel ledet gultrøyene 3-2. MBK så da for seg en tung kveld, ettersom ballen kun var i spill 15 av 45 minutter i første omgang. Banen var nemlig, foruten i begge målene, totalt blottet for nett. Og med ei hengemyr på den ene siden ble det en konstant kamp mot vann og brennesle for å stjele ballene tilbake. Det var med andre ord ikke noe problem å hale ut tida. Tips til Vest Torpa: Invester i nett.

Heldigvis ble vi ikke lammet av den horrible starten og tok snart på oss seletøyet for å dra vogna igjen. 3-3 var ei perle. Sørum Johansen fant Skoglund i mellomrommet ute til venstre. Toni fikk fyr på bålet, sveipet instinktivt til høyre, fikk match og knallet en prosjektil opp i stjerna!

Samme to menn var sentrale da vi gjenvant overtaket i kampen. Jim la et rekesmørbrød i bakrom og en fremdeles sulten Toni kom alene mot keeper og nettet sikkert. Derfra og ut var det bare et spørsmål om hvor mange mål det skulle bli. 5-3 var også meget severdig. Innbytter Rossvoll fant en annen innbytter, nemlig Melgalvis, i mellomrommet. Midtbanespilleren vendte forbi oppasseren og kom seg fri mot vertenes midtstoppere. Dribleforsøket ble nesten stoppet av en kontant takling, men ballen og Melgalvis kom seg noe heldig unna. Resten var derimot ikke tilfeldig. Som følge av sammenstøtet gikk ballen et par meter opp i luften. Øyvind banket til på volley med venstre fra 20-25 meter og kula gikk i en framifrå bue over målvakten.

Samme mann stanget like etterpå inn en corner fra Sørum Johansen før Per Anders Skjelseth fastsatte til 7-3 med en flott styring på første stolpe. Også denne ble assistert av Jim, som kunne putte fem nye assist ned i beltet. Med fem fra før og fem nå er han nå vår ubestridte hovmester med ti målgivende pasninger.

Vi takker Vest Torpa for kampen og ønsker dem lykke til videre. Det var deilig å revansjere tapet vi ble påført på Børstad i vår.

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar