Søndre Land satte forrige uke i vei over vannet med seks fattige poeng i kofferten. Rødtrøyene tok sin første seier rett etter 7-2-tapet mot oss i vår, da de imponerte med solide 7-3 borte mot Vest Torpa. Noen uker senere ble Lunner kneblet, også dette på fremmed gress, noe som gjør Søndre Land til avdelingens svakeste hjemmelag. Null av seks poeng er hentet hjemme, og kanskje var den solide bortestatistikken god motivasjon for dem på turen til Hamar. Nå skal det legges til at kalenderen viste 9.juni sist SLIL vant poeng, og dermed hadde de ti blodfattige uker bak seg før oppgjøret på Børstad. Et trent hode vil understreke at det også var ferie inne i bildet her. Uansett… Det var gode penger å hente på at bortelaget skulle ta poeng og kvitte seg med jumbostempelet akkurat denne fredagskvelden.

Munkene tok roret helt fra start og allerede etter et halvt minutt kysset ballen treverket. Flotte kombinasjoner på venstre førte til et godt innlegg fra Gerhardsen. Pelle Skjelseth møtte ballen med hodet på første stolpe, men lærkula traff krysset før den havnet i nettet bakom målet. Vi leverte tidvis gode kombinasjoner, og motstanderen virket frustrert i åpningsminuttene. Etter tre minutter fikk Pelle kloa i et ball etter hjørnespark før han overlot ansvaret til midtstopper Ekeberg Schjerve. Den lange godgutten tok på seg rollen som Patrick Swayze, og «dirty dancet» seg forbi to mann før han enkelt la ballen i keeperens nærmeste hjørne. Midt i omgangen var bortelaget på en sjelden visitt nær vår ferske keeper, Toni Skoglund. Målscorer Schjerve forsøker å skjerme ballen og havner til slutt nederste i en klynge med to motstandere. Dommeren tolket det dit hen at Pål, med ulovlige midler, nappet med seg de to mennene han hadde i ryggen, og pekte grasiøst inn i 16-meteren. Vi vet alle hva det betyr, og bortelaget fikk prøve seg fra 11 meter. Toni fikk dermed endelig noe å bryne seg på, og nesningen fornektet seg ikke. Han valgte rett side og nektet skuddet i første situasjon, men det var langt fra over. En bortespiller var først på returen, men satte den kontant til side for mål.

Noen få minutter senere doblet Munkene ledelsen, da Pelle Skjelseth satte foten på et godt innlegg signert Kjetil Gerhardsen. To gode prestasjoner der, og samme resept som var nær å gi oss ledelsen allerede før minuttet var blåst unna. 2-0 skulle også bli pauseresultatet. Vi hadde utrolig mye ball på motstanderens halvdel, men vi slet med å finne de kreative stikkerne sentralt. Søndre Land forsvarte seg kompakt og godt, noe som tvang oss ut på kantene. Dermed ble avstanden på sistepasningen lengre enn vi ønsker, noe som førte til at de fleste forsøkene vi skapte kun ble halve og tre kvarte sjanser. De hadde vi til gjengjeld mange av. En kombinasjon av udyktighet, uflaks og slakke baller sørget for at marginene ikke var større før hvilen.

Vi innledet  den siste halvleken som den første, med en offensiv storm vi ikke har sett maken til siden tyskernes sommeroffensiv mot sovjeterne i 1942, på fagspråket kalt Fall Blau, eller Operasjon Blå. Hvorvidt blå er en passende farge eller ei er oppe til diskusjon, men det var nok en munk eller to (eller tre) som ergret seg blå over forspilte målsjanser. Til tross for dette holdt gjestene stand og halve omgangen måtte bli historie før vi fikk mer å juble for. Innbytter Christopher Snekkevik viste en liten brøkdel av det som bor i ham. En langpasning i bakrom ble plukket kattemykt ned, før han flikket ballen forbi én mann, før han lurte den neste. Avslutningen stod ikke helt i stil og keeperen fikk avverget. Heldigvis var Per Hyene ivrig på restene og den altetende angrepsspilleren kom først på kula. 3-0! De siste 25 ble tunge for de tilreisende, og snart skulle en annen innbytter presentere seg. Da uret viste 75 minutter mottok Henrik Hornnæss en pasning fra Espen Sørlie sentralt i banen, la den til rette og curlet ballen opp i keeperens høyre kryss, ved hjelp av sin blankpolerte venstrefot. Noen minutter senere stilte samme mann seg opp for å serve et innoverskrudd frispark. På første stolpe hadde Melgalvis løpt seg fri og stusset ballen i nota. Mot slutten av kampen virket Munkene mette og inviterte sulteforede gjester til middagsbordet. Søndre Land fikk en del overganger og skapte mer de siste fem minuttene enn de hadde gjort på de første 85. Heldigvis ble det aldri nevneverdig skummelt foran Skoglund, som vel fortjent kunne glede seg til å gafle i seg smultringer påfølgende trening.

Vi takker Søndre Land for kampen og ønsker dem lykke til videre. Alt i alt er vi fornøyd med gjennomføringen; vi leverer tidvis god angrepsfotball mot et lag som kjempet knallhardt gjennom hele kampen. Her kan du få et innblikk i kampen, sett gjennom Søndre Lands skarpe briller. Når det gjelder matchballene så skal vi definitivt se på saken, men lover ingenting :)

Legg igjen en kommentar