Munkene kunne juble for tre poeng i en kamp som kokte over for noen og enhver da vi slo Snertingdal/Redalen 2 med 3-1 etter scoringer av Toni Skoglund og Per Anders Skjelseth (2) fredag kveld. Vi reiste over Mjøsbrua vel vitende om at de to foregående turene til Oppland hadde gitt oss to tap og 1-11 i målforskjell. Derfor var det en spent gjeng som ankom stadion på Snertingdal en drøy halvtime før avspark. Som vanlig var vi litt sent ute, og nok en gang hadde en av våre biler prestert å kjøre feil. Oppvarmingen bar også litt preg av at vi ikke var helt på nett, og da vertene gikk knallhardt ut fra start tok det ikke mange minuttene før det sang i nettmaskene.

Hjemmelagets Vegard Jostad kom alene med Bernt Plassgård, og fra skrå vinkel plasserte snertingdølen ballen utagbart i krysset. Vi brukte tid på å riste av oss kalddusjen, men midtveis i omgangen fikk vi endelig fikk litt tempo i føtter og ball. Da ble vi også ganske skumle. Knappe ti minutter før pause, da vi var inne i en såkalt god periode, fikk vi omsider nettsus. En for dagen meget pigg Per Anders «Pelle» Skjelseth viste seg om det hurtigtoget han er på en bakromsball. En liten touch forbi keeper, og rolig i nettet. «Som å se Thierry Henry i sine glansdager», var det noen som mumlet på sidelinja. Pelle feiret så med å vise dommer Gjerde gult kort, noe pipeblåseren tok med et smil.

Pellegutt

På tampen av omgangen steg temperaturen opp mot kokepunktet da Toni Skoglund fikk seg en karamell. Det ble håndgemeng mellom Luca og en av vertenes spillere, og flere meldte seg på i runddansen. Hadde ikke dommer Gjerde fått roet tumultene kunne det fort utviklet seg til en klassisk bygdefest. Til slutt endte det med ett gult kort til hvert av lagene, og vi skal vel ærlig innrømme at vi var litt heldige som fikk beholde Skoglund på banen. Noen dommere ville fort gitt rødt kort etter slike tumulter, men lagene gikk uansett til pause på stillingen 1-1 med elleve gubber på hvert lag. Verken vertene eller gjestene valgte å gå inn i garderoben. Det gjorde dommerne, og de brukte hele pausa. Spillesugne 4.-divisjonsgutter trenger ikke et helt kvarter før de vil utpå igjen! Da dommertrioen kom tilbake fra garderoben hadde alle de 22 spillerne stått klare og trippet en liten stund allerede. Som ivrige valper på jakt etter Pedigrees Cheesy Bites.

Og om vi var sene ut av startblokkene én time tidligere skulle halvdel to bli den rake motsetning. Pelle Skjelseth så ut som han hadde forsynt seg grovt av gryta med styrkedrikk som vi har stående på benken og freste rundt som om han hadde en skokk med jordveps hakk i hæl. Vi hadde ikke engang spilt ett minutt før han presset vertenes keeper til å gjøre en feil, gjenvant ballen og leverte den via en tunnelpasning til Toni Skoglund. Luca gikk først til høyre, det gjorde også vertenes forsvarsspillere. Så gikk han til venstre, det gjorde også vertenes forsvarsspillere. Men da storscoreren fra Næs nok en gang gikk til høyre forsvant vertenes forsvarsspillere ut i kiosken for å kjøpe seg vafler (de var for øvrig veldig gode, og kan anbefales på det sterkeste). Lar du Luca Toni stå fullstendig uten press på 16 meter ved du at det smeller i nettet. 1-2, og vi hadde fått en perfekt start på andre akt.

Som nevnt var temperaturen på kokepunktet på tampen av den første omgangen, og utover i den andre kokte det over for flere. Sene taklinger og syrlige meldinger var hovedingrediensene i den resterende halvtimen. Først følte vi oss snytt da Skjelseth nok en gang var på tur inn i bakrommet mens Snertingdals keeper var på vei ut. Som vanlig var Pelle først på ball, og da så vertenes burvokter seg nødt til å felle vår eminente angriper på 16,1 meter. «Han står jo helt stille», freste Snertingdals trener, mens vi freste fordi vi mente det skulle være rødt kort. Dommer Gjerde ga kun gult og argumenterte i ettertid for at høyrebacken var på plass og kunne hindret scoring nummer tre. Forklaringen kjøper vi.

Vi hadde uansett fått et frispark i ytterst spennende posisjon. Fra dette holdet har spillere som Cristiano Ronaldo og Gareth Bale ødelagt nettmaskene. Pelle Skjelseth hadde nok et lignende scenario da han skrittet opp. Utførelsen sto dessverre ikke i stil. Mon tro om ballen har landet igjen på jorda ennå? Dermed var det fortsatt spenning, og vertene hadde et berettiget håp om poeng. Ti minutter før slutt skulle de imidlertid få en tøffere oppgave da veteranen Vider Øverstuen fikk sitt andre gule kort. Da rundet vi også  et tosifret antall utdelte kort, og til tider var det 52 plukk opp ute på matta. Det må vi og Snertingdal ta på vår kappe, for dommer Gjerde hadde lite annet valg enn å dele ut høstfarger siden samtlige taklinger var utført med sveiseblind presisjon.

Snertingdal

Et par minutter etter dette presterte Snertingdals Pep Guardiola å prate på seg rødt kort. Treneren måtte derfor se de siste ti minuttene fra tribuna, og dommertrioen begynte til slutt å bli mektig lei all klaginga fra sidelinja. Linjemannen orker heller ikker mer av en innpåsliten tilskuer som sto bak han og skrek. «Sett deg i bilen din og dra hjemmat du nå!» var svaret fra linjemannen da det ble klaget på nok en soleklar offside. På tampen la Snertingdal om til tre bak i et desperat forsøk på å utligne, men det ga oss enorme kontringsrom og to minutter før full tid satte Pelle Skjelseth den berømte spikeren i skattekista som inneholder tre poeng. Oppskriften var den samme. Mesterkokk Skjelseth på bakromsjakt, en utrustende keeper som var et par minutter for sein og et par kattemyke touch av casanovaen fra Brumunddal. 1-3, og seieren var vår.

Dermed stoppet vi tapsrekken i Oppland og hentet tre verdifulle poeng. Med fem seriekamper igjen å spille er vi på andreplass, fire poeng bak ledende Kolbu/KK. Hakk i hæl følger Toten kun poenget bak oss. Ned til Nordre Land og kveldens motstander, Snertingdal, har vi en luke på hele åtte poeng. Dermed skal vi gå på en tung smell for å ikke klare en plass på pallen i årets sesong.

XI: Bernt Plassgård – Sondre Eikås, Jesper Sørum Johansen, Dima Yampolskyy, Anders Bakkerud – Pelle Skjelseth, Jim Sørum Johansen, Tore Lars Skjelseth, Espen Sørlie, Toni Skoglund – Narcis Hamzic. Benyttede innbyttere: Jonas Sjølie, Preben Stai, Don Åsmund Woldsengen og Anders Rossvoll.

Neste match spilles hjemme på stueteppet på Børstad. Den er mot Brumunddals nest beste menn om en drøy uke, nærmere bestemt mandag 12. september klokken 20:00. Vel møtt!

Legg igjen en kommentar